top of page

„Женственост, сексапил, лукс и перфектна линия“ – философията на дизайнерката Нели Колева

Модна къща Нели Колева Фешън е основана през 1989. Започва от малко ателие с двама души екип. Следват години на усилен труд и налгане на марката.

От 1990-2000 фирмата се разраства като разработва малки серии дамски бутикови облекла и представя колекции всеки сезон. Следват множество награди.

От 2002 дизайнерката започва да работи с известни италиански заводи и за доставка на уникални материи, с които работят световни дизайнери в света на висшата мода. Коприна, вълна, органза, кашмир, дантела,  шифон – висококачествени италиански платове с модерен и оригинален дизайн на известните марки: Dolce & Gabbana, Valentino, Armani, Channel, Alberta Ferretti, Etro и др.

От 2004 година дизайнерката започва да разработва пълна концепция за визията на клиентите си –  от облеклото до обувките, чантите и аксесоарите. Внася чанти, обувки и шалове на водещите италиански марки, които умело допълват създадените от нея колекции облекла.

През последните година марката Нели Колева Фешън се налга с индивидуален подход и лично отношение към всеки един клиент. Облеклата, които създава са съобразени с фигурата, визията и излъчването на всяка една жена. Успява да сътвори за клиентите си напълно оформен елегантен гардероб, както за бизнес ежедневието, така и за специални събития.

Марката Нели Колева Фешън е синоним за качество и елегантен стил.

home-wallpaper-1.jpg

Награди & Номинации

  • 1995-1999 пет поредни номинации за дизайнер на годината

  • 1996 – откриване на първия бутик

  • 1997 – награда в раздел „Рисувана коприна“

  • 1999 – „Златна игла“ и дизайнер на годината

  • 2004 – Отриване на голям магазин

  • 2005 – наградата на София за мода „Улпия Сердика“

  • 2006 – 2007 – колекциите на дизайнерката се излъчват Fashion TV

bottom of page